marți, 30 august 2011

Despre iaurturile Danone

DANONE recunoaşte minciuna. Toţi producătorii folosesc bacterii din fecale şi tractul uro-genital, modificate genetic
Data publicarii: 12.07.2011 21:41:00

Gigantul producător de iaurturi Danone nu va mai promova în reclamele sale din Statele Unite benefiiciile pentru sănătate, în cazurile Actimel şi Activia, deoarece s-a descoperit că, de fapt, acestea nu au atributele pretinse. Potrivit presei britanice, cel mai mare producător de iaurturi din lume a mărturisit că a exagerat în reclamele produselor, care, de fapt, nu au acele beneficii prezentate. Astfel, Danone a fost de acord să nu mai spună în spot-urile de televiziune că Activia îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, iar despre Actimel că întăreşte sistemul imunitar.
Putină lume ştie ce mănâncă. Şi mai puţină lume citeşte ambalajul la ce mănâncă. Iar şi mai puţină lume are noţiuni de microbiologie. Iaurturile probiotice, o invenţie a concernelor americane, conţin bacterii care nu au fost folosite, înainte, niciodată în alimentaţie. Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se găsesc de obicei în flora vaginală, în rect, şi în tractul uro-genital, în excremente de porci şi alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodată în intestinele subţiri, în stomac sau în gură, în afară că omul a făcut contact direct cu cele de mai sus. Aceste bacterii bifide nu supravieţuiesc de regulă acidul din stomac atunci când sunt îngurgitate pentru a nu perclita flora din intestine, în special din cel subţire. Concernele nu numai că ni le-au introdus în iaurturi, însă le-au mai şi modificat genetic ca să supravieţuiască acidului din stomac. De aici se vede şi reavoinţa şi perversitatea celor care le-au desemnat pentru consumul inconştient al umanităţii moderne.
Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbilogic aceste bacterii vaginale şi fecale modificate genetic ajung în intestinul subţire al omului. Şi acest lucru duce automat la tot felul de probleme ulterioare căci prin ele se schimbă automat flora naturală, care este înlocuită cu o floră tipic vaginală. Danone & Co vă creează deci un fel de floră vaginală în intestine, ceva contrar naturii umane şi cu efecte nocive pt. sănătate.

Cunoscutul specialist în tehnica alimentară Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germană ca specialist în domeniu pe teme de alimentaţie, a făcut cunoscut acest fapt în una din cărţile sale. Însă cui îi pasă? La televizor el însa nu poate vorbi despre aşa ceva şi nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câştigă cu reclama la iaurturile probiotice de către posturile de televiziune. Cum să-ţi alungi clienţii? Citatul din carte cu privire la acest truc şi daunele aduse de consumul de probiotice este aici în limba germană: www.wahrheitssuche.org/probiotische-bakterien.html. “Bacteriile profane de iaurt nu au obiceiul să se lipească de pereţii intestinelor căci ele trăiesc din lapte proaspăt şi nu din lucrurile digerate. Pe de altă parte bacteriile probiotice nu sunt în stare să facă lapte gros, căci această sarcină o au bacteriile lactoacide. De aceea preţioasele bacterii (probiotice) se introduc, se amestecă pe altă cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat”. (Udo Polmmer).
“Bacteriile din fecale şi din secreţiile vaginale sunt bacterii care, după microbiologul alimentar Prof. Michael Teuber, reprezintă noi specii. Bacterii la care lucrează şi tehnologii genetice, care provin din fecale de porc sau din intestine de şobolani. Bacterii a căror specie nici nu este definită clar şi care au fost testate fără scrupule şi la sugari. Aici trebuie specificat că bacteriile bifide pot fi şi patogene, aşa cum avertizează specialistul elveţian. Unele bacterii bifide pot provoca carii şi chiar meningită” - spuneUdo Polmmer.
Deci aceste bacterii nici măcar nu pot produce iaurt din lapte! Ele sunt amestecate în iaurt după ce acesta a fermentat. Consumul produselor probiotice poate deci să afecteze flora intestinală. Pentru microbiologi acest lucru nu este o surpriză. La urma urmei nici o bacterie nu are chef să se lupte cu alţi patogeni. Bacteriile se ceartă mai degrabă cu rudele lor, care au aceleaşi preferinţe alimentare la trocul cu mâncare. Şi întradevăr, indicii despre efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc. În anul 2000 presa germană scria “iaurturile probiotice pot periclita viaţa”.
Cauza acestor scandaluri era un congres medicinal în Birmingham unde imunologul vienez Dr. Wolfgang Graninger îşi prezentase rezultatele cercetărilor. Conform acestora, iaurturile probiotice pot duce, la persoanele cu sistemul imunitar slăbit, la boli periculoase ca meningita, pneumonia sau septicemia. La acest congres a fost prezentat cazul unui diabetic mai în vârstă care a primit de la consumul de probiotce un abces la ficat şi care a putut fi salvat doar prin operaţie. Şeful spitalului vienez, Dr. Elisabeth Pittermann a scos după această întâmplare iaurturile probiotice din menu-ul spitalului. Firma Scheitz din Andechs care produce iaurturi ecologice a eliminat bacteriile probiotice din lista de ingrediente. „Cine vinde cu plăcere produse care conţin bacterii, care atunci cand sunt găsite de specialiştii în igienă reprezintă o dovadă de contaminare fecală?” (Udo Polmmer)
Problema şi mai mare este că, de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americană, ori prin preţul mai mic al culturilor acestora. Cam toţi producătorii de iaurturi, folosesc aceste bacterii nocive la preparat iaurtul, aşa că este greu de găsit un iaurt natural făcut cu bacterii tradiţionale. Acestea proveneau înainte de la viţel sau vacă. După Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus şi Lactobacillus bulgaricus. În Germania este acum foarte greu de găsit un iaurt care să nu aibă culturi bifide. Cu alte cuvine, este greu de găsit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale şi fecale. Mâncăm caca… fără să ştim, fiindcă îi credem orbeşte pe cei care fac reclama la TV. Asta e.
În Google este între timp extrem de greu de găsit un articol din care să reiasă evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii. Însă, dacă citiţi cărţi mai vechi sau căutaţi cu grijă, puteţi vedea că aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iaurtul, nici cu intestinele şi că fac cu adevărat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceste bacterii mint cu neruşinare sau au preluat minciuna de la alţii.

Cine este Borcea??



miercuri, 24 august 2011

Intrebarea zilei




Stii de ce albinele fac miere ?
Pentru ca au regina,
Daca aveau presedinte
Faceau un cacat !

luni, 1 august 2011

Subiecte pentru sesiunea a doua de BAC


Subiectul I (Limba si Literatura Romana)

Se da textul: “Ana are mere”.

Pe foaia de examen sau pe o alta hartie pe care o aveti la indemana,
servetel, ambalaj de ciocolata, etc. scrieti raspunsul la urmatoarele
intrebari:

1. Ce are Ana?

2. Cine are mere?

3. Extrageti cel putin un fruct din text.

4. Desenati un mar.

5. Scrieti un alt nume de fata in afara de Ana. Daca nu va amintiti e
bun si un nume de baiat.

6. Alcatuiti o scurta compunere in care sa povestiti ce va trece prin cap.

7. Analizati textul in 3-4 pagini, sau la alegere scrieti un banc.





Subiectul II (Matematica)

1. Aflati valoarea lui x din ecuatia: x = 2.

2. Suma a doua numere este 4. Numerele sunt egale. Aflati macar unul
din cele doua numere.

3. Calistrat avea 10 ani cand mama lui l-a ars cu un fier incins
pentru ca a luat un 9 la matematica. Cati ani are Calistrat la 2 ani
dupa tristul eveniment?

4. Desenati un patrat.

5. Imaginati-va un trunchi de piramida triunghiulara regulata.

6. Puneti in ordine crescatoare numerele: 1,2,3,4,5,6,7,8,9.

7. Ganditi-va la doua numere la alegere si scrieti-l pe cel mai mare.





Subiectul III (Istorie)

1. Asociati urmatorii sefi de stat cu anii in care au murit:
Burebista, Nicolae Ceausescu – 44 i.Hr, 1989 d.Hr.

2. Scrieti un scurt text istoric folosind urmatoarele cuvinte:
batalie, democratie, Ștefan cel Mare, porumb fiert, Decebal, 1600.

3. Faceti un portret al lui Deceneu asa cum vi-l imaginati.

4. Ordonati cronologic urmatoarele evenimente istorice: aparitia
omului, Unirea de la 1600, majoratul lui Burebista, Unirea de la 1918.

5. Ce tara s-a format in urma Marii Uniri de la 1918?

6. Deduceti o calitate a domnitorului Radu cel Frumos analizand cu
atentie numele acestuia.

7. Analizati comparativ in 2-3, maxim 4 cuvinte domnia de 2 luni a lui
Ciubar Voda si cea de 47 de ani a lui Ștefan cel Mare in Moldova.
Incercati sa analizati din cel putin 3 perspective si sa construiti un
text care sa respecte rigorile unei scrieri istorice cu caracter
academic. Depasirea limitei de 4 cuvinte duce la excluderea din
examen!





Subiectul IV (Geografie)

1. Comparati din punct de vedere al altitudinii Varful Moldoveanu si
Marea Neagra.

2. Enumerati doi vecini ai Romaniei. Daca nu va amintiti, enumerati
doi vecini de-ai dumneavoastra de acasa.

3. In 7-8 pagini, analizati fauna, flora si relieful complex al
statului Vatican .

4. In ce punct cardinal al Romaniei este situata Campia de Vest? Daca
nu stiti ce este acela un punct cardinal puteti sa raspundeti “Vest”
si sa treceti la subiectul urmator.

5. Pasuri si trecatori: Cine a spus “Un pas mic pentru om, un pas mare
pentru omenire”?

6. Alegeti variant corecta: Varful Negoiu are altitudinea: a. 2535
metri b. 11 metri c. un miliard de metri d. altitudinea variaza de la
o zi la alta.

7. Conform unor masuratori, Varful Omu ar avea altitudinea de 2505m,
conform altor masuratori ar avea 2507m. Care credeti ca este varianta
corecta. Argumentati